Apr 20, 2017
 • IT cost transparency er en vigtig disciplin for nutidens it-organisationer. Forholdet mellem it-ledere og deres samarbejdspartnere har gennemgået en større udvikling end nogle andre områder i virksomheden. Teknologi er uløseligt forbundet med hver afdeling, og der skal forbedres på omkostningerne, effektiviten og innovationen skal fremmes. Nutidens it-chefer bliver ikke kun bedt om at operere med mindre, de bliver også trukket i af deres interne og eksterne kunder. På dette seminar vil vi kigge nærmere på, hvordan man kan transformere it gennem Technology Business Management (TBM). 

  Seminaret afholdes hos Devoteam tirsdag den 23. maj, kl. 15.00-17.00 på Lyngbyvej 2, 2100 København.

 • Dagens agenda
  • 15.00 Velkommen
   v. CEO, Henrik Madsen, Devoteam | Globicon A/S

    
  • 15.10 Case: Danske Bank
   v. Fredrik Björn Olof Lannerberth, Danske Bank

    
  • 15.40 Mød Apptio: CIO’s Business Management System
   v. Simon Bondeskov Nielsen, Area Sales Director, Apptio

  Apptio er en SaaS-løsning, skræddersyet til it-ledelsen, som skaber transparens i alle omkostninger gennem en standardiseret omkostningsmodel, som anvendes af mere end 375 virksomheder i verden, herunder Novo Nordisk, Maersk Oil, Danske Bank, Nordea, SKAT, Statoil osv. Apptios løsning understøtter Technology Business Management(TBM)-konceptet, der er en verdensomspændende organisation med fokus på at måle, forbedre og kommunikere værdien af it.

  • 16.00 Hvordan implementerer man TBM?
   v. Morten Juul Nielsen, CDO, Devoteam | Globicon A/S

  Hvordan skaber man datagrundlaget til at linke it-omkostninger til ”Cost Pool’s”, IT Tower og services – ligger data allerede derude?  Skal vi ændre vores processer fra PO til kontoplan? Hvilke dimensioner er nødvendige for at opnå den ønskede transparens uden at introducere ”micro management”?
  Hvad med Robotics? Hvor meget kan vi finde i dokumentationen med robotter? Og hvad med CMDB og ServiceCatalog - er kvaliteten god nok? Hvad med utilization? Hvad koster en service vs. hvor meget er den belastet. Hvis man kombinerer omkostninger med utilization på f.eks. servers og storage – hvad kan man så spare? Hvor kører dev. servere med Tier 1 storage? Hvor er der fysiske dev. servers, og hvad koster de? Og er denne omkostning fixed eller variable? Ved at kombinere cost data med CMDB og utilization data, giver vi dig svaret!
  Devoteam tager dig igennem forløbet – End-2-end – Fra POC til færdig løsning, som giver transparens og høster værdi. 

  • 16.40 Transformér it – gå fra tech cost til tech value
   v. Peter Høygaard, Expert Director, Devoteam Consulting A/S

  På konsulentopgaver opleves det ofte, at det er nødvendigt at foretage en it-økonomisk kortlægning, som kan fungere som baseline for business cases. Det kan for eksempel være i forbindelse med udarbejdelse af en sourcingstrategi, hvor den økonomiske værdi af forskellige sourcingscenarier skal belyses relativt til de nuværende omkostninger. Eller at applikationsrationaliseringsprojekt, hvor gevinsten ved konsolidering og/eller udfasning, skal beregnes. Men det er altid forbundet med en ganske betydelig indsats at indsamle de it-økonomiske grunddata - ganske simpelt fordi bogholderiets konti ikke matcher it-verdenen. Med TBM (Technology Business Management), der understøttes af software fra Apptio - er der skabt en taksonomi, der på konsistent vis skaber transparens i it-omkostninger og endda på en måde, som let kan vedligeholdes! Vi vil illustrere dette ved gennemgang af et par cases, hvor vi ikke havde TBM til rådighed og belyse, hvor effektivt opgaven kunne have været løst med TBM.

  • 17.00 Afrunding, tapas og netværk

  Vi glæder os til at se dig!